webband web band

Webband

Webband wordt veelal gebruikt als handgreep of vorm van sluiting. Het wordt dan ook wel draagband genoemd. Het is zowel op rol als voorgesneden te leveren. Webband wordt door ons in verschillende breedtes uit voorraad geleverd, standaard in de kleur zwart. Voor andere maten of uitvoeringen kunt u contact met ons opnemen.

Ga direct naar:

Een greep uit ons assortiment: Webband

webband

Webband zwart zware kwaliteit diverse lengtesbestellen bij the solution shopWebband – Wat zijn de maten?

Het product is standaard te leveren in de volgende breedtes:

  • 15 mm
  • 20 mm
  • 25 mm
  • 50 mm

De 15 en 20 mm web band wordt geleverd op een rol van 100 meter. De 25 en 50 mm wordt op een rol van 50 meter geleverd.

Het is tevens mogelijk om voorgesneden web band in stukjes te leveren, desgewenst met tekst erin gewoven en inclusief gaten om de montage te vergemakkelijken. Voor dit speciaal aangepast product kunt u bij ons informeren naar prijzen en hoeveelheden.

Webband – Welke uitvoeringen bestaan er?

Het product wat wij leveren is gemaakt van een zware kwaliteit gewoven PP band. Webband wordt standaard in het zwart geleverd. Indien u een minder zware, katoenen uitvoering of andere kleur wenst dan kunt u daarvoor contact met ons opnemen.

Webband – Gebruik & montage

Ons product van zware kwaliteit is zeer stevig en dus ideaal als handgreep of sluiting te gebruiken. Ook in de textiel industrie wordt webband veel gebruikt als afwerking in bijvoorbeeld tenten en rugzakken. Mocht u voor uw toepassing een meer flexibel soort gewoven band wensen dan kunt u voor de mogelijkheden bij ons informeren.

Wellicht ook interessant voor u

Het product kan desgewenst verwerkt worden met bijvoorbeeld ringen, busschroeven of nieten. Als alternatief kunnen ook draaglussen gebruikt worden.

ringen

Ringen

Ringen

Mocht u stukjes webband willen voorzien van gaten dan kunnen deze netjes afgewerkt worden middels ringen. Ringen, eventueel met tegenring, zorgen voor meer uitstraling en bescherming van uw toepassing. Meer informatie vindt u op een aparte pagina.
Lees verder »

 

busschroeven

Busschroeven

Busschroeven

Wanneer u web band als handgreep wilt gebruiken kunt u ervoor kiezen om het product aan de kap of kaft te bevestigen door middel van busschroeven. In dat geval zou u web band inclusief gaten voor montage kunnen bestellen. Lees verder »

 

nieten

Nieten

Nieten

Holnieten of machinenieten kunnen op een vergelijkbare manier als busschroeven gebruikt worden om het product aan een kap of map te bevestigen. Deze nieten vormen in tegenstelling tot busschroeven wel een permanente verbinding. Lees verder »

 

draaglussen

Draaglussen

Draaglussen

Draaglussen zijn een goed alternatief voor webband als draagband. Deze lussen zijn reeds voorgesneden en in verschillende uitvoeringen leverbaar. U vindt ze terug in onze webshop. Lees verder »

 

FAQ over webband

  1.  Kan ik ook een halve rol webband bestellen?
    Nee, het product wordt per hele rol geleverd, niet per meter.
  2. Wat is steviger als handgreep; web banden of draaglussen?
    Beide soorten grepen zijn in meerdere kwaliteiten leverbaar. Zo bestaan er zware kwaliteit web band en stugge kunststof handgrepen maar ook minder zwaar katoenen web band en flexibele draaglussen. Beiden grepen zijn dus zowel stevig als minder stevig verkrijgbaar.