slotjes

Slotjes

Slotjes worden onder andere gebruikt om kartonnen presentatiekoffers te sluiten. Deze sluitingen worden dan ook wel kofferslotjes genoemd. Ze zijn in verschillende soorten en maten leverbaar.

Ga direct naar:

Een greep uit ons assortiment: Slotjes

slotjes

Kunststof slotjes diverse maten diverse kleurenbestellen bij the solution shopSlotjes – Wat zijn de maten?

Slotjes zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen, vormen en maten. Afhankelijk van het soort slotje worden bevestigingsdrukkers- of plaatjes meegeleverd. Voor een overzicht van de direct leverbare slotjes kunt u de webshop raadplegen. Neemt u voor overige slotjes en/of toebehoren als bijvoorbeeld schuifgespen contact met ons op.

Slotjes – Welke uitvoeringen bestaan er?

Kofferslotjes worden uit voorraad standaard geleverd in een zwarte kunststof uitvoering, andere kleuren zijn op aanvraag leverbaar. Buiten de kunststof slotjes zijn er ook metalen varianten leverbaar. U kunt bij ons informeren naar aantallen, prijzen en levertijden.

Slotjes – Gebruik & montage

Slotjes worden veelal gebruikt voor kartonnen presentatiekoffers, presentatieboxen, tassen en rugzakken, maar ook andere toepassingen zijn denkbaar.

Slotjes zijn eenvoudig te bevestigen. De verschillende slotjes bestaan standaard uit meerdere delen waar ook bevestigingsplaatjes- of drukkers bijhoren. U bevestigt ze aan uw koffer of andere toepassing door ze hierop te klikken of te persen, afhankelijk van het soort slotje. Bij voorkeur gebeurt dit middels een pers met bijpassende stempel, waardoor de slotjes op correcte wijze bevestigd worden.

Wellicht ook interessant voor u

Als alternatief voor slotjes worden magneten, klittenband of drukknopen als sluiting van koffer of map gebruikt.

magneten

Magneten

Magneten

In ons assortiment vindt u Neodymium magneetschijven en magneettape. Deze worden vaak verwerkt in de kaft van een map of boek om als sluiting te dienen. Meer informatie over onze magneten vindt u op een aparte pagina of in de webshop. Lees meer »

 

klittenband

Klittenband

Klittenband

Klittenband is ook te gebruiken als sluiting. U kunt kiezen voor klittenband op rol, voorgesneden stukjes of klittenbandrondjes. In onze webshop vindt u een overzicht van alle direct leverbare klittenband. Lees meer »

 

drukknopen

Drukkknopen

Drukknopen

Metalen drukknopen worden vierdelig geleverd. U bevestigd twee delen aan bijvoorbeeld de kaft van een map en twee aan de map zelf. Deze kunt u vervolgens steeds blijven (her)sluiten. Meer informatie vindt u op een aparte pagina. Lees meer »

 

FAQ over slotjes

 1. Welk type slotjes is het eenvoudigst te bevestigen?
  – Elk slotje heeft een andere vorm of manier van bevestigen. Dit hangt dus helemaal af van het soort slotje en de toepassing waarvoor u het wilt gaan gebruiken.
 2. Welk slotje geeft de meest stevige sluiting?
  – Er is niet één slotje aan te wijzen met de sterkste sluiting, maar er zit wel verschil in zwaardere of fijnere sluitingen. Voor een passend advies voor uw toepassing kunt u contact met ons opnemen.
 3. Kan ik elk model kunststof slotje ook in een metalen uitvoering bestellen?
  – Slechts enkele kunststof modellen zijn ook in metaal leverbaar. Indien u op zoek bent naar metalen slotjes kunt u bij ons informeren naar de mogelijkheden.
 4. Kan ik ook losse onderdelen van slotjes bestellen?
  – Nee, onze slotjes worden als set geleverd.