koord

Koord

Koord is in verschillende uitvoeringen te bestellen en wordt vooral gebruikt als handgreep of afwerking van boeken en mappen. In ons assortiment vindt u gevlochten-, geslagen-, lederen– en elastisch koorden in verschillende diktes en kleuren. Deze zijn vervolgens netjes af te werken met koordklemmen.

Ga direct naar:

Een greep uit ons assortiment: Koord

gevlochten koord

Gevlochten koord diverse maten diverse kleurenbestellen bij the solution shop

geslagen koord

Geslagen koord diverse maten diverse kleurenbestellen bij the solution shop

geslagen koord

Lederen koord diverse maten diverse kleurenbestellen bij the solution shop

elastisch koord

Elastisch koord diverse maten diverse kleurenbestellen bij the solution shop

 

leder koord

Leder koord

Koord – Wat zijn de maten?

In de meeste gevallen wordt het product geleverd op spoelen. Vervolgens is het op lengte te knippen of snijden en de stukken kunnen worden voorzien van een koordklem wat de verwerking vereenvoudigd.

Zowel gevlochten (gewoven) als geslagen (gedraaid) koorden zijn in verschillende diameters leverbaar. De lederen variant wordt standaard geleverd met een diameter van 6 mm. Voor overige mogelijkheden, prijzen en levertijden kunt u contact met ons opnemen.

De elastische variant, ook wel elasto genoemd, wordt standaard geleverd in een Ø van 2 mm. De uiteinden zijn afgewerkt met metalen splinten. Het product is uit voorraad in verschillende lengtes te leveren die u terug kunt vinden in onze webshop. Uiteraard kunt u het product ook naar wens bestellen waarvoor u contact met ons op kunt nemen.

Koordklemmen zijn de perfecte afwerking van uw product. Ze vergemakkelijken eveneens de bevestiging. Dit product is in verschillende uitvoeringen en maten te bestellen. Een volledig overzicht vindt u in onze webshop.

koordklem

Koordklemmen

Koord – Welke uitvoeringen bestaan er?

Gevlochten en geslagen koorden worden samengesteld uit meerdere strengen die strak gevlochten of geslagen worden. Dit geeft uiteindelijk een sterk product, wat zich ook nog eens prettig laat verwerken. Deze koorden zijn te produceren in diverse kleuren.

De lederen koorden zijn leverbaar in zwart of naturel bruin. Overige kleuren zijn desgewenst te bestellen.

Elastische koorden zijn gemaakt van met stof afgewerkt elastiek. Het laat zich goed verwerken en snijdt niet in de hand.

Koordklemmen worden geleverd in verschillende modellen in een vernikkelde afwerking.

elastisch koord

Elastisch koord

Koord – Gebruik & montage

Gevlochten-, geslagen- en lederen koord wordt veelal gebruikt als afwerking of handgreep van mappen en boeken. De koordklemmen verstevigen het uiteinde van het product. U kunt het koord hiermee ook direct als dichte lus monteren door beide uiteindes in de klem te bevestigen. Het is ook mogelijk om beide uiteinden te voorzien van splinten en het hiermee vast te zetten in een box of stalenkap.

Elastische koorden zijn ideaal voor het dichtbinden van hoezen of mappen. Het wordt afgewerkt middels een metalen splint. Deze zorgt voor zowel een afwerking van het koord wat afrafelen voorkomt als een eenvoudige bevestiging. U kunt de splint door een gat in uw map halen waarna deze zich vastzet middels de uitstekende delen.

Wellicht ook interessant voor u

Het gebruik van koord kan uitstekend gecombineerd worden met ringen. Geeft u echter de voorkeur aan een sterkere platte draaggreep, denkt u dan bijvoorbeeld aan webband.

ringen

Ringen

Ringen

Uw product afwerken met koord? Overweegt u dan ook om ringen te plaatsen in uw kap, koffer of box alvorens het koord te bevestigen. Dit geeft een extra stevig en afgewerkt resultaat wat voorkomt dat uw product onnodig beschadigd. Een overzicht van onze ringen vindt u in de webshop. Lees meer »

webband

Webband

Webband

Webband, een vlak gewoven PP band, is te gebruiken als handgreep. Het is ook mogelijk om een tekst er in te laten weven. Meer informatie over webband vindt u op een aparte pagina of in de webshop. Lees meer »

 

FAQ over koord

 1. Wat is geslagen koord?
  – De naam van de geslagen variant wordt afgeleid van het productieproces van dit type product. Hierbij worden strengen van koordjes om elkaar heen ‘geslagen’, oftewel gedraaid. Dit type product wordt dan ook wel gedraaid koord genoemd.
 2. Kan ik het koord bestellen met reeds gemonteerde koordklemmen?
  – Ja, we kunnen dit met gemonteerde koordklemmen leveren. Voor aantallen, prijs en levertijden kunt u contact met ons opnemen. Elasto is standaard voorzien van metalen eindstukjes (splinten) maar is desgewenst ook op rol te leveren.
 3. Hoe ver is elasto uit te rekken?
  – Elastisch koord is uit te rekken tot ongeveer twee keer de originele lengte.
 4. Welke maat elastisch koord heb ik nodig?
  Om bijvoorbeeld een map te sluiten moet het elasto iets op spanning staan. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een koord met 90% van de lengte van de gewenste capaciteit. Zo zorgt u ervoor dat het altijd iets gespannen staat.