kogelketting

Kogelketting

Een kogelketting is sterk en ideaal om te gebruiken in combinatie met een doorvoerbus. De kogelketting wordt dan door de opening gestoken waaraan bijvoorbeeld een waaier meteen opgehangen kan worden. Onze kogelketting is in verschillende maten leverbaar.

Ga direct naar:

Een greep uit ons assortiment: Kogelketting

kogelketting

Kogelketting   diverse maten Vernikkeldbestellen bij the solution shop

kogelketting met slot

Kogelketting met slot Vernikkeld  diverse maten bestellen bij the solution shopKogelketting – Wat zijn de maten?

Kogelkettingen kunnen op rol (per meter) geleverd worden of op maat gemaakt worden. Indien u op maat gemaakte kettingen wenst, worden ze voorzien van een reeds aan één zijde bevestigde sluiting. Deze kogelkettingsluitingen kunnen we ook los leveren.

In onze webshop vindt u 3 diktes van dit product:

 • 2,4 mm
 • 3,2 mm
 • 3,6 mm

Ook worden enkele maten kogelketting standaard aangeboden inclusief slotje. Voor overige maten kunt u contact met ons opnemen.

Kogelkettingen – Welke uitvoeringen bestaan er?

Ons product wordt uitgevoerd in staal vernikkeld. Mocht u een andere afwerking wensen dan kunt u hierover bij ons informeren.

Kogelkettingen – Gebruik & montage

Kogelkettingen zijn ideaal om bijvoorbeeld labels of waaiers op te hangen. De slotjes zorgen voor een stevige verbinding. Bij montage worden de slotjes iets dichtgeknepen zodat het product stevig in het slotje vastzit.

Wellicht ook interessant voor u

Voor het eenvoudig bevestigen van het product, kunt u ervoor kiezen om uw product af te werken met een busschroef met gat, doorvoerbus of ophangoog.

busschroef met gat

Busschroef met gat

Busschroef met gat

Een busschroef met gat door de lengte kunt u bijvoorbeeld verwerken in uw stalen. Hier kunt u vervolgens de kogelketting door steken om de bundel op te hangen. Lees meer »

 

 

doorvoerbus

Doorvoerbus

Doorvoerbus

Een doorvoerbus is vergelijkbaar met een busschroef met gat en dus op een zelfde manier te gebruiken in combinatie met een kogelketting. Een doorvoerbus bevestigd u echter door deze in elkaar te klikken in plaats van te schroeven. Deze is dus niet demonteerbaar. Lees meer »

 

ophangoog

Ophangoog

Ophangoog

Wilt u het product ophangen? Dan kunt u overwegen om gebruik te maken van een ophangoogje waar de ketting door te halen is. U sluit deze vervolgens met een slotje. Lees meer »

 

FAQ over kogelketting

 1. Welke maat kogelketting heb ik nodig?
  – Een handige manier om de juiste maat voor uw kogelketting te meten is om een stuk touw als voorbeeld te gebruiken. U bundelt bijvoorbeeld uw stalen met het touw, hangt het op de juiste hoogte en meet vervolgens aan de hand van het gebruikte touw hoe lang de kogelketting moet zijn.
 2. Ik heb een stuk kogelketting op rol besteld. Hoe maak ik deze zelf op maat?
  – U kunt het product eenvoudig op maat maken door deze door te knippen met een schaar of tang. Vervolgens klikt u een slotje vast aan het uiteinde en buigt deze dicht.
 3. Hoeveel meter kogelketting zit er op een rol?
  – Kogelkettingen zitten per 50 of per 100 meter op een rol. U kunt kogelketting ook per meter bestellen.
 4. Kan ik ook losse kogelketting slotjes bestellen?
  – Ja, slotjes voor kogelketting zijn ook los te bestellen per 100 stuks.