kunststof handgrepen

Kunststof handgrepen

Handgrepen zijn onder te verdelen in metalen en kunststof handgrepen. De metalen C-handle, ookwel C-handgreep of C-beugel, is te gebruiken voor stalenbundels. Kunststof handgrepen, of ook wel handvat of koffergreep genoemd, worden voornamelijk gebruikt om een stalenboek of presentatiekoffer gemakkelijk te kunnen dragen en extra uitstraling te geven. Beiden zijn in verschillende soorten, maten en kleuren leverbaar.

Ga direct naar:

Een greep uit ons assortiment: Handgrepen

kunststof handgreep

Kunststof handgrepen   diverse maten diverse kleuren bestellen bij the solution shop

c handle metalen handgreep

Metalen handgrepen   diverse maten diverse kleuren bestellen bij the solution shop


c handle handgreep

C-handle

Handgrepen – Wat zijn de maten?

C-handles zijn zowel met een gatafstand van ca. 101 mm (4”) als een afstand van ca. 165 mm (6,5”) te leveren. De Ø van de opening waar u een draad of busschroef door kunt steken is 6 mm.

Kunststof handgrepen zijn leverbaar in diverse modellen, voor lichte- en zware afwerkingen, met pootjes of brug. Ze zijn ook leverbaar met bijbehorende grijpogen die dienen als randafwerking en bescherming. Deze grijpogen zijn desgewenst ook los te bestellen.

Handgrepen – Welke uitvoeringen bestaan er?

De metalen C-handles zijn allen metaal vernikkeld. Kunststof handgrepen zijn standaard in zwart en wit leverbaar. Overige kleuren zijn op aanvraag te leveren.

Handgrepen – Gebruik & montage

De C-handles vormen een stijlvolle en sterke handgreep voor stalenbundels. De C-handle wordt bevestigd over uw stalen, of desgewenst tussen uw stalencollectie. Het geheel wordt middels een busschroef, doorsteeksnoer of draadeind bij elkaar gehouden.

Kunststof handgrepen zijn ideaal voor de sluiting en uitstraling van uw kap of map. De handgrepen bieden tevens extra bescherming op de plek waar de map vaak geopend en gesloten wordt. De handgrepen kunnen bevestigd worden middels twee ringetjes of een brug, afhankelijk van welke handgreep u wenst.

Wellicht ook interessant voor u

In plaats van C-handles of kunststof handgrepen zou u ook draaglussen, webband of koord kunnen overwegen voor uw kap of map. Diverse handgrepen worden gecombineerd met een busschroef of doorsteeksnoer.

draaglussen

Draaglussen

Draaglussen

Draaglussen zijn leverbaar in kunststof- of lederen uitvoering. Deze kunnen in combinatie met een busschroef of doorsteeksnoer gebruikt worden als handgreep. Een overzicht van onze draaglussen vindt u terug in de webshop. Afwijkende maten op aanvraag. Lees meer »

 

webband

Webband

Webband

Webband is meestal een pp geweven band wat standaard in een zwarte uitvoering en in verschillende breedtes geleverd kan worden. Webband is een zeer sterk materiaal wat u zowel als sluiting of als handgreep kunt gebruiken. Webband wordt standaard op rol geleverd. Lees meer »

 

koord

Koord

Koord

Koord is te bestellen in lederen-, gevlochten- en geslagen uitvoering en ideaal als handgreep te gebruiken. Voor kleuren, diktes en afmetingen kunt u contact met ons opnemen.
Lees meer »

 

doorsteeksnoeren doorsteeksnoer

Doorsteeksnoeren

Busschroeven, doorsteeksnoeren & draadeind

Verschillende handgrepen, bijvoorbeeld de C-handle, kunnen aan een busschroef, doorsteeksnoer of draadeind bevestigd worden. Een overzicht van onze busschroeven en doorsteeksnoeren vindt u in de webshop. Draadeind en bijbehorende verbinder-eindkappen zijn op aanvraag te leveren. Lees meer »

FAQ over handgrepen

  1. Zijn handgrepen ook te bestellen met een metalen brug?
    – Ja, om de handgrepen extra stevig uit te voeren voor bijvoorbeeld zware boeken kunnen we enkele modellen handgrepen leveren met metalen brug. Als hier dan weer een mooie afdekkap over geplaatst wordt blijft de uitstraling uniform.
  2. Kan ik handgrepen ook in andere kleuren bestellen?
    – Ja, mocht u een andere kleur handgreep wensen dan kunt u contact met ons opnemen voor prijzen en aantallen.