kunststof draaglussen

Kunststof draaglussen

Draaglussen, zowel in kunststof als lederen uitvoering, zijn ideaal als draaggreep voor bijvoorbeeld een kap of bundel. Draaglussen zijn in verschillende soorten, maten en kleuren leverbaar.

Ga direct naar: 

Een greep uit ons assortiment: Draaglussen

kunststof draaglus

Kunststof draaglus diverse maten diverse kleuren met 2 boorgaten bestellen bij the solution shop

leder draaglus

Leder draaglus diverse maten diverse modellen met 2 boorgaten bestellen bij the solution shopDraaglussen – Wat zijn de maten?

Draaglussen, die ook wel draagbandjes, draaggrepen of pvc handles genoemd worden, zijn leverbaar in diverse maten. Ze zijn voorzien van twee montagegaten met een standaard diameter geschikt voor de M4 (Ø 5 mm) busschroeven. Kunststof draaglussen zijn standaard in verschillende diktes leverbaar zoals bijvoorbeeld de gelaste 1 mm lussen tot de zware 2,5 mm lussen uit getrokken materiaal. Deze laatsten zijn meer geschikt voor zwaardere toepassingen.

Zowel de lederen als de kunststof variant vindt u in de webshop terug. Daar vindt u enkele maten die uit voorraad leverbaar zijn. Het is ook mogelijk om de draaglussen volgens uw specificaties te laten produceren. Voor prijzen en levertijden kunt u contact met ons opnemen.

Draaglussen – Welke uitvoeringen bestaan er?

Kunststof draaglussen worden standaard in de volgende kleuren uitgevoerd:

 • Zwart
 • Grijs
 • Wit
 • Donkerblauw
 • Transparant

Lederen draaglussen staan in de webshop standaard vermeld in zwarte uitvoering. Voor andere kleuren kunt u informeren naar de mogelijkheden.

leder draaglussen

Leder draaglussen

Draaglussen – Gebruik & montage

Draaglussen vormen een ideale handgreep voor een kap, map, koffer of bundel. De vele varianten en kleuren bieden uw volop mogelijkheden om uw product een unieke uitstraling te geven.

De bandjes worden gemonteerd middels een busschroef of doorsteeksnoer. Bij grotere stalenbundels worden ze vaak tussen de stalen gestoken. Ze worden ook wel verwerkt in de kaft van een boek of presentatiebox.

 

Wellicht ook interessant voor u

Om het product eenvoudig te bevestigen kunt u deze monteren middels een busschroef of doorsteeksnoer.

busschroeven

Busschroeven

Busschroeven

Busschroeven zijn leverbaar in metalen en kunststof varianten. Aan deze busschroeven kunnen zowel de stalen als draaglussen gemakkelijk bevestigd worden. Er zijn ook andere accessoires verkrijgbaar voor uw bundel, zoals verlengstukken of afdekkappen. Lees meer »

 

doorsteeksnoer

Doorsteeksnoer

Doorsteeksnoer

Doorsteeksnoeren kunnen op een vergelijkbare manier worden gebruikt om stalen te bundelen en hier eveneens een draaglus aan te bevestigen. U sluit de doorsteeksnoer middels een klemschijf of klembus en knipt het overschot aan snoer af. Zo is deze precies op maat te maken. Lees meer »

FAQ over draaglussen

 1. Zijn de lederen draaglussen aan de onderkant bewerkt?
  – Nee, ze zijn aan de onderzijde onbewerkt.
 2. Kan ik de draaglus ook laten bedrukken?
  – Ja, lederen draaglussen worden meestal gepreegd en zo voorzien van een tekst of een logo. Pregen is een hoogtedruktechniek waarbij een model of tekst zonder drukinkt in het materiaal wordt geperst en er een verhoogd of verdiept beeld ontstaat.De 1 mm kunststof  draaglussen kunnen door middel van zeefdrukken voorzien worden voorzien van tekst. Indien u het product wilt laten pregen of zeefdrukken, kunt u contact met ons opnemen.