neodynium magneet neodynium magneten

Neodymium magneet

Magneten zijn in twee soorten uitvoeringen verkrijgbaar. Neodymium magneten en Magneettape. Neodymium magneten in de vorm van schijfjes zijn uitermate schikt voor bijvoorbeeld het sluiten van uw presentatie koffer. De magneten zijn van zeer hoge kwaliteit en te selecteren op diameter, dikte en trekkracht. Een andere uitvoering is magneettape welke per rol of in stukjes te bestellen is. Magneettape (ook wel magneetband) heeft niet de kracht van Neodymium magneten en is daarom meer geschikt voor de lichtere presentatiematerialen zoals folders of kaarten.

Ga direct naar:

Een greep uit ons assortiment: Neodymium magneten en Magneettape 

neodumium magneten

Neodymium magnetenbestellen bij the solution shop

magneettape

Magneettape Diverse matenbestellen bij the solution shopmagneettape

Magneettape

Neodymium magneten en Magneettape – Wat zijn de maten?

Neodymium magneetschijven zijn leverbaar in verschillende maten. Zo zijn de schijven los of als set te bestellen. Op onze webshop vindt u een grote selectie aan magneten met verschillende diameters, diktes en sterktes. U kunt ook altijd contact opnemen voor overige afmetingen.

Zelfklevende magneettape, of magneetband, wordt geleverd op rol in 12,5, 19 of 25 mm breed. De magneettape in onze webshop is standaard 1,5 mm dik, maar u kunt altijd informeren voor andere afmetingen. Het is ook mogelijk om op aanvraag de rol voor te snijden zodat u magneetstukjes kunt bestellen in elke gewenste maat.

Neodymium magneten bestellen en Magneetband – Welke uitvoeringen bestaan er?

Onze losse Neodymium magneetdiscs worden vernikkeld afgewerkt. De magneten die als set geleverd worden zijn zelfklevend, en bestaan dus uit een magneetkant en een zelfklevende kant.

Ook magneettape is aan één zijde zelfklevend. Zo kunt u ze eenvoudig op uw toepassing monteren en deze daarna op een ijzeren ondergrond zo vaak verplaatsen als u wilt.

Neodymium magneten en Magneettape – Gebruik & montage

Neodymium magneetschijven zijn ideaal als sluiting voor onder andere uw presentatiekoffer. Ze worden zowel voor blinde verwerking als op reeds afgewerkte producten gebruikt.

Magneettape wordt voornamelijk op reeds afgewerkte producten gebruikt. Deze kan met de zelfklevende kant op vele gladde ondergronden geplakt worden.

Wellicht ook interessant voor u

Magneten zijn niet alleen los te verkrijgen, maar ook verwerkt in enkele toepassingen welke hieronder beschreven worden.

magnetische clup

Magnetische clip

Magnetische clips

Magnetische clips bestaan in verschillende varianten, zoals kaart clips, enkele memo clips of dubbele memo clips. Deze kunststof, transparante clips zijn aan de onderkant voorzien van een magneetschijf, zodat ze makkelijk op bijvoorbeeld een ijzeren bord geplaatst kunnen worden. Lees meer »

FAQ over Neodymium magneten en Magneettape 

  1. Wat betekenen de verschillende sterktematen?
    – De magneetsterkte wordt aangegeven met bijvoorbeeld ‘N40’. Dit staat voor de krachtkwaliteit van de magneet. Hier geldt; hoe hoger het getal, hoe sterker de magneet. Een andere belangrijke factor is de grootte van de magneet. Een magneet wordt hoe groter hoe sterker, waarin grootte zelfs zwaarder meeweegt dan kwaliteit.
  2. Is de magneetband ook gemaakt van Neodymium?
    – Nee, de magneetband is gemaakt van een standaard materiaal wat magnetisch gemaakt is.
  3. Ik heb een zeer sterke magneet nodig, waar kan ik deze magneten bestellen?
    – Wanneer u een sterke magneet nodig heeft kunt u het beste kiezen voor een Neodymium magneetschijf. Deze zijn sterker dan magneettape. Daarnaast is het belangrijk om een magneetschijf te kiezen met een hoge krachtkwaliteit. Als derde geldt dat een grote magneet sterker is dan een kleine magneet. Wilt u deze magneten bestellen? Bezoek dan onze webshop!