dubbelzijdige foamtape dubbelzijdig

Dubbelzijdige foam tape

Dubbelzijdige tape is leverbaar in diverse uitvoeringen. In ons assortiment vindt u zowel transfertape als foam tape, op rol of als stansdelen. Dubbelzijdige tape is in verschillende maten en sterktes leverbaar. Ook hebben wij enkele handafrollers in ons assortiment die het bevestigen van de dubbelzijdige tape vergemakkelijken.

Ga direct naar:

Een greep uit ons assortiment: Dubbelzijdige tape

foamtape op rol

Foam tape Zelfklevend diverse matenbestellen bij the solution shop

foamtpads

Foampads Zelfklevend diverse matenbestellen bij the solution shop

transfertape

Transfertape Zelfklevend afrolsysteem ATGbestellen bij the solution shop

tissuetape op rol

Tissuetape Permanent incl. schutpapierbestellen bij the solution shop

folie kleefpunt

Folie kleefpunt Permanent of afneembaarbestellen bij the solution shop


dubbelzijdige transfertape dubbelzijdig transfer tape

Dubbelzijdige transfertape

Dubbelzijdige tape – Wat zijn de maten?

Dubbelzijdig tape is in verschillende maten verkrijgbaar. De foam tape wordt standaard op rol, per meter of in stansdelen geleverd. Transfer tape is verkrijgbaar op rol of als kleefpunten. In de webshop vindt u alle standaard leverbare maten terug.

Mocht u een specifieke maat tape wensen dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Dubbelzijdige tape – Welke uitvoeringen bestaan er?

Dubbelzijdige tape vindt u in ons assortiment in de volgende uitvoeringen:

 • Foam tape
  o Foam tape op rol – PE 1 mm
  o Spiegeltape – PE 2 mm
  o Foampads
 • Transfer tape
  o Transfer tape permanent
  o Transfer tape afneembaar
  o Tissuetape (inclusief schutvel)
  o Tissue kleefpunten permanent hechtend
  o Folie kleefpunten permanent/afneembaar

Dubbelzijdige tape – Gebruik & montage

Foam tape is ideaal voor het aanbrengen van materialen die bevestigd moeten worden met een kleine ruimte ertussen of juist wanneer een ruimte opgevuld moet worden. Spiegeltape is de stevigere variant die zijn naam dankt aan het feit dat deze vaak gebruikt wordt om spiegels tegen een muur te plakken. De foampads zijn in verschillende maten leverbaar zodat u deze precies passend voor uw product kunt bestellen.

Transfertape wordt vaak gebruikt voor het plakken van papier op papier of desgewenst op laminaat. Transfertape is in feite ultra dunne dubbelzijde lijm, die in stroken geplakt kan worden. Het is in zowel permanent hechtend als afneembaar te leveren. Het transfertape is ook als tissuetape te leveren. Het 0,1 mm dunne transfertape is nu eenzijdig voorzien van een schutvel. Deze uitvoering is eenvoudig met de hand af te scheuren of te knippen en dus erg gebruiksvriendelijk. U kunt één zijde direct plakken en de andere nog bedekt laten met het schutvel tot deze zijde geplakt dient te worden.

Kleefpuntjes zijn leverbaar in permanent of één zijde permanent en één zijde afneembaar. De kleefpuntjes zijn voor het bevestigingsgemak uitgevoerd met lipje.

Wellicht ook interessant voor u

Om de bevestiging van tape te vergemakkelijken kunt u kiezen voor een handafroller. Ook kleefmuizen inclusief dubbelzijdig tape zijn een optie.

atg handafroller

ATG Handafroller

ATG Handafroller

De ATG handafroller wordt gebruikt in combinatie met onze rollen transfertape van 33 of 50 meter. De handafroller vergemakkelijkt het plakken van papier op papier of laminaat. Lees meer »

 

kleefmuis

Kleefmuis

Kleefmuizen

Kleefmuizen, of eenwegsafrollers, zijn eenmalig te gebruiken rollers voorzien van 12 meter tape. Ze zijn leverbaar in twee varianten; in afneembaar- of permanent klevend. Lees meer »

 

FAQ over dubbelzijdige tape

 1. Wat is de sterkste soort dubbelzijdige tape?
  – De sterkste dubbelzijdige tape in ons standaard assortiment is spiegeltape, die 2 mm dik is. Deze tape wordt veelal gebruikt om spiegels op te hangen.
 2. Welke tape is het dunst?
  – De dunste tape is transfer tape op rol. De verschillende soorten tapes geordend van dun naar dik:
  (dun –> ) transfer tape op rol – tissuetape – kleefpunten – foam tape op rol & foampads – spiegeltape ( <– dik)
 3. Wat is het verschil tussen permanente en afneembare tape?
  – Permanente tape zorgt voor een sterke verbinding tussen bijvoorbeeld 2 stukken papier. Indien u het papier uit elkaar trekt zal het scheuren. Met afneembare tape is het mogelijk om de stukken papier van elkaar te trekken zonder het papier te scheuren. Deze lijmlaag is enkele keren hersluitbaar maar zal steeds iets in kracht afnemen.