snelborgers

Snelborgers

Snelborgers zijn metalen klemverbindingen voor diverse soorten assen. In ons assortiment vindt u snelborgers van verschillende maten en eventueel uitgevoerd met kap.

Ga direct naar:

Snelborgers – Wat zijn de maten?

Het product is standaard leverbaar in de volgende maten:

  • 4 mm
  • 5 mm
  • 6 mm
  • 8 mm

Snelborgers – Welke uitvoeringen bestaan er?

Het product wordt uitgevoerd in flexibel verenstaal en zijn leverbaar met of zonder kap, zodat u uw product desgewenst direct kunt afwerken.

Snelborgers – Gebruik & montage

Snelborgers worden gebruikt als assenklem. Ze kunnen direct over een gladde as geschoven worden. Het is dus niet nodig om eerst groeven te maken, hierdoor zou de hechting van de snelborger zelfs verminderen. Vederstaal snelborgers klemmen zich vast om de as en kunnen dus niet gedemonteerd worden zonder de snelborger te breken.

Het product wordt veelal met een tang of buisje bevestigd. Ze vormen een zeer sterke bevestiging en worden dan ook in diverse branches gebruikt zoals in de gezondheidszorg, auto-industrie en in diverse machines of constructies in gebouwen.

Wellicht ook interessant voor u

Het product wordt in de grafische industrie veelal gebruikt om bijvoorbeeld gladde haken of ander glad draadproduct te bevestigen.

haken

Haken

Haken

Een gladde haak kan voorzien worden van snelborger waar de stalenbundel vervolgens aan bevestigd kan worden. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een haak met moer of een speciale haak. Een overzicht vindt u in onze webshop. Lees meer »

 

FAQ over snelborgers

  1. Hoe blijft een snelborger vastzitten?
    – Snelborgers zijn gemaakt van verenstaal, wat zich sterk vastklemt om de gladde as. U kunt de snelborger dus maar in één richting de as op schuiven. Terugschuiven is niet mogelijk.

Een greep uit ons assortiment: Snelborgers

Snelborgers zijn bij ons niet verkrijgbaar in de webshop. U kunt contact met ons opnemen voor het bestellen van dit product.