ringen

Ringen

Ringen worden gebruikt voor toepassingen in bijvoorbeeld: papier, karton, mappen, boeken, presentatie koffers, textiel, schoenen en gordijnen. U kent ze misschien ook als een zeilring, zeilogen, zeilkousen, schoenring of couponring. Dit komt in principe allemaal op hetzelfde neer. Er is wel een grote variatie aan maten ringen, zoals ronde, ovale en vlakke uitvoeringen in verschillende materialen en kleuren.

Ga direct naar:

Een greep uit ons assortiment: Ringen

ringen vernikkeld plat

Ringen vernikkeld
Diverse maten Metaal (plat)bestellen bij the solution shop

ringen vernikkeld

Ringen vernikkeld Diverse maten Metaalbestellen bij the solution shop

ringen vermessingd

Ringen vermessingd Diverse maten Metaalbestellen bij the solution shop

ringen zwart verzinkt

Ringen Zwart Verzinkt Diverse matenbestellen bij the solution shopWat zijn de maten ringen?

ring vlak

Vlakke ring

Ringen bestaan er in verschillende soorten, en elk van deze soorten heeft weer verschillende maten. De soorten ringen zijn hoofdzakelijk in te delen als:

 • Vlakke ring zonder tegenring
 • Ronde ring met of zonder tegenring
 • Ovale ring met of zonder tegenring

Deze maten ringen zijn verkrijgbaar in een variërend van enkele millimeters tot enkele centimeters. Voor een overzicht kunt u een kijkje nemen in de webshop. Staat uw gewenste maat er niet tussen? Neem dan contact met ons op voor verdere mogelijkheden.

ring rond

Ronde ring

Ringen – Welke uitvoeringen bestaan er?

Ringen zijn standaard leverbaar in de volgende uitvoeringen:

 • Vernikkeld
 • Vermessingd
 • Messing
 • Messing vernikkeld
 • Zwart verzinkt
 • Kunststof: zwart, wit en diverse kleuren

Voor een overzicht van leverbare ringen kunt u de webshop raadplegen of contact met ons opnemen. Mocht een bepaalde ring er niet tussen zitten in uw gewenste uitvoering dan kunt u altijd informeren naar de mogelijkheden.

Ringen – Gebruik & montage

ring tegenring rond

Ring + tegenring

Een vlakke ring worden vooral gebruikt om papier af te werken omdat deze vanwege de vlakke rand niet ver boven het papier uitsteken. De overige ringen worden voor een groot aantal toepassingen gebruikt waaronder mappen, koffers, textiel en schoenen. Een ring met tegenring is ideaal wanneer u met wat dunnere materialen zoals stof werkt omdat de tegenring voorkomt dat de ring makkelijk uit het materiaal scheurt.

Alle ringen, zowel zonder als met tegenring, kunnen door middel van stempelsets in combinatie met verschillende soorten persen geplaatst worden.

Wellicht ook interessant voor u

Om ringen te monteren maakt u gebruik van een stempelset, holpijp en handpers. Koord kan toegevoegd worden als afwerking of als handgreep.

holpijp

Holpijp

Holpijp

Een holpijp wordt gebruikt om het materiaal te voorzien van een gat ter voorbereiding voor het zetten van ringen. Deze holpijp is niet online te bestellen. Deze is enkel te bestellen door contact met ons op te nemen. Bestel hier uw holpijp »

 

stempelset

Stempelset

Stempelset

Stempelsets gebruikt u in combinatie met een handpers. Voor de plaatsing van ringen is het belangrijk dat de juiste maat stempelset geselecteerd wordt zodat de ringen zonder beschadigingen gemonteerd kunnen worden. Voor een deskundig advies over verschillende maten stempelsets kunt u contact met ons opnemen. Lees meer »

handpers

Handpers

Handpers

Het is mogelijk om een handpers te gebruiken voor de montage van ringen. In onze webshop vindt u meer informatie over persen in ons assortiment. U kunt natuurlijk ook direct telefonisch contact met ons opnemen voor informatie met betrekking tot overige persen. Lees meer »

koord

Koord

Koord

Koord kan eenvoudig door ringen gehaald worden als afwerking of als handgreep. In ons assortiment vindt u verschillende soorten koord waaronder geslagen-, gevlochten-, en lederen koord. Meer informatie vindt u op de desbetreffende pagina’s. Lees meer »

 

FAQ over ringen

 1. Wat zijn de voordelen van een ring met tegenring?
  – Een ring met tegenring kan worden gebruikt om het materiaal aan beide zijden netjes af te werken. Een bijkomend praktisch voordeel is dat de ring met tegenring steviger vastzit in dunnere materialen zoals textiel.
 2. Welke maten ringen heb ik nodig?
  – Voor de juiste maat ring berekent u de gewenste binnen- en buitendiameter en de dikte van het materiaal waarin de ring geplaatst wordt. Houdt u er voor de hoogte van de ring ook rekening mee dat deze enkele millimeters boven het materiaal moet uitsteken. De ring moet namelijk voor een goede bevestiging bij montage enkele millimeters omgerold of gesplijt worden.
 3. Welke pers heb ik nodig om ringen te monteren?
  – Ringen zijn te monteren met een verscheidenheid aan persen. Hierbij kunt u denken aan manuele, volautomatische-, pneumatische- en elektrische persen. Voor informatie over de bijpassende stempelsets kunt u contact met ons opnemen.