kunststof drukkers

Kunststof drukkers

Onder kunststof drukkers worden platte drukkers verstaan, evenals kunststof drukbussen en doorvoerbussen. Alle kunststof drukkers zijn eenvoudig met de hand of met een kunststof hamer te bevestigen. De platte variant is  ideaal om kleine toepassingen te bevestigen. Druk- en doorvoerbussen zijn meer geschikt om een grotere capaciteit te overbruggen. Een voordeel van de doorvoerbus is dat deze eenvoudig op te hangen is middels een kogelketting.

Let u er wel op dat een kunststof drukker eenmalige bevestigingen is! Voor de hersluitbare variant kunt u een kijkje nemen bij de drukknopen.

Ga direct naar:

Een greep uit ons assortiment: Kunststof drukker

kunststof drukkers

Kunststof Drukkers Diverse maten bestellen bij the solution shop

doorvoerbussen kunststof

Drukbussen Diverse matenbestellen bij the solution shop

doorvoerbussen kunststof

Doorvoerbussen Kunststof bestellen bij the solution shopKunststof drukkers – Wat zijn de maten?

De platte drukker is gemaakt voor kleinere toepassingen en kan dus slechts een kleine capaciteit overbruggen. De drukker is te bestellen voor het overbruggen van de volgende capaciteiten:

  • 1,5 mm / 2,5 mm

Drukbussen kunnen een grotere capaciteit overbruggen dan platte drukkers. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten om de volgende capaciteiten te kunnen overbruggen:

  • 2,5 mm / 5 mm / 7,5 mm / 9 mm
doorvoerbussen kunststof

Kunststof doorvoerbussen

Doorvoerbussen, voorzien van gat door de lengte, zijn standaard verkrijgbaar in 3 maten om de volgende capaciteiten te overbruggen:

  • 3 mm / 6 mm / 9 mm

Kunststof drukkers – Welke uitvoeringen bestaan er?

Zowel de platte kunststof drukker als de grote drukbus is in zwarte en witte uitvoering verkrijgbaar. Mocht u een andere kleur wensen dan kan dit op aanvraag. Kunststof doorvoerbussen zijn leverbaar in een transparante uitvoering. Voor vergelijkbare zwarte en witte uitvoeringen kunt u een kijkje nemen bij de busschroeven met gat.

Kunststof drukkers – Gebruik & montage

De kunststof drukker in een platte uitvoering is zeer geschikt voor kleinere toepassingen zoals waaiers. U kunt deze dan makkelijk bevestigen door de 2-delige drukker in elkaar te klikken.

drukbussen

Drukbussen

Drukbussen en doorvoerbussen worden meer gebruikt voor stalen of grotere waaiers, zoals ook busschroeven gebruikt worden. Druk- en doorvoerbussen zijn echter niet gemaakt om te schroeven maar om te klikken met de hand of met een kunststof hamer. Doorvoerbussen zijn daarnaast ook ideaal om te gebruiken in combinatie met een kogelketting die door de lengte van de bus gestoken kan worden.

Alle drie de soorten drukkers vormen een éénmalige bevestiging. De twee delen klikken zich vast. Ze zijn dus niet te vergelijken met drukkers die op kleding worden gebruikt en steeds opnieuw te openen en sluiten zijn. Deze worden beschreven op een aparte pagina over drukknopen.

Wellicht ook interessant voor u

In combinatie met doorvoerbussen is een kogelketting erg handig om bijvoorbeeld uw waaier direct op te hangen.

kogelketting

Kogelkettingen

Kogelketting

Een kogelketting is ideaal om te gebruiken in combinatie met kunststof doorvoerbussen. Ze zijn in verschillende diameters leverbaar, zowel op rol als op maat geknipt en voorzien van sluiting. Op een aparte pagina wordt de kogelketting verder toegelicht. Lees meer »

 

FAQ over de kunststof drukker

  1. Zijn alle drie de drukkers met de hand te sluiten?
    – Ja, alle drukkers zijn met de hand te sluiten. U kunt hiervoor ook een kunststof hamer gebruiken.
  2. Is de drukker ook weer makkelijk uit elkaar te halen?
    – Nee, de 2-delige drukker biedt een eenmalige bevestiging, waarbij de stift zich vastklikt in de kop.