busschroeven vernikkeld

Bussen vernikkeld

Busschroeven, of boekschroeven, zijn ideaal om uw stalen of kaarten mee te bundelen. Er zijn metalen bussen, schroeven en inslagschroeven in vele maten. De busschroef is ook in diverse kunststof varianten beschikbaar. Deze wordt als set geleverd en busschroeven met een gat door de lengte van de bus ter behoeve van een kogelketting. Zo kunt u uw bundel ook nog eens meteen ophangen of ordenen!

Ga direct naar:

Een greep uit ons assortiment: busschroeven

busschroef vernikkeld

Busschroef Vernikkeld bestellen bij the solution shop

busschroef vermessingd

Busschroef Vermessingd bestellen bij the solution shop

busschroef zwart verzinkt

Busschroef Zwart Verzinkt bestellen bij the solution shop

busschroef kunststof

Busschroef Kunststof bestellen bij the solution shop

 

busschroeven vernikkeld

Schroeven vernikkeld

Busschroeven – Wat zijn de maten?

Metalen busschroeven verschillen qua maat van de kunststof variant. Deze laatsten worden met vaste maten als set aangeboden. Metalen bussen en schroeven zijn er in veel meer combinaties teneinde elke maat te kunnen bereiken.

Metalen bussen en schroeven

Metalen busschroeven worden geleverd als losse bussen en schroeven of inslagschroeven. U kiest dus zelf de ideale samenstelling. Dit zorgt ervoor dat u precies de juiste maat busschroef kunt bereiken door bijvoorbeeld voor onze gepatenteerde inslagschroef of schroef met verlenging te kiezen.

busschroeven vermessingd

Bussen vermessingd

Met metalen bussen heeft u de keus uit capaciteiten van 2 mm t/m 150 mm. De diameter van de kop is altijd 10 mm, de Ø van de bus is 5 mm en de schroefdraad is geschikt voor M4 schroeven.

De metalen schroeven met M4 draad hebben eveneens een kop met een diameter van 10 mm. Wij kunnen u standaard de volgende maten leveren:

 • Schroef M4 x 4 mm
 • Schroef M4 x 7,5 mm
 • Schroef M4 x 7,5 mm met 1, 2, 3 of 4 mm verlenging direct onder de kop
 • Inslagschroef M4 x 9 mm
 • Inslagschroef M4 x 9 mm met 1, 2, 3 of 4 mm verlenging direct onder de kop
busschroeven vermessingd

Schroeven vermessingd

De metalen busschroef is eveneens in M6 leverbaar. De schacht heeft dan een diameter van 7,6 mm en de kop meet Ø 13 mm. Voor lengtematen en uitvoeringen kunt u contact met ons opnemen.

Kunststof busschroeven

Kunststof busschroeven worden als set geleverd en zijn standaard te leveren van 3,5 mm tot 90 mm. De koppen van bus en schroef hebben een diameter van 12 mm. De kunststof busschroef is op een hoogwaardige manier geproduceerd met een zeer sterke en licht elastische kwaliteit.

busschroeven kunststof

Busschroeven kunststof

Er bestaat tevens een kunststof busschroef met een gat door de lengte t.b.v. een kogelketting. Deze busschroef is standaard verkrijgbaar met een lengte van 3,5 mm tot 50 mm. Een overzicht van alle kunststof busschroeven is terug te vinden in de webshop.

Busschroef – Welke uitvoeringen bestaan er?

Busschroeven kunnen geleverd worden in een metalen of kunststof variant. Beiden zijn even sterk en duurzaam, maar de kunststof busschroef is over het algemeen wat makkelijker te monteren dan de metalen variant. Verder hangt uw keuze af van de uitstraling die u aan de toepassing wilt geven.

busschroef kunststof gat

Kunststof busschroef met gat

De volgende metalen afwerkingen zijn beschikbaar:

 • Vernikkeld
 • Vermessingd
 • Zwart verzinkt

Deze zijn desgewenst met een gelakte kop in elke RAL kleur te bestellen. Neem voor aantallen en prijs contact met ons op.

De kunststof busschroef is leverbaar in zwart of wit, maar voor andere kleuren kunt u altijd informeren naar de mogelijkheden. Ook de kunststof busschroeven met gat zijn in zowel zwart als wit verkrijgbaar. Kijk voor een overzicht in onze webwinkel.

busschroeven zwart verzinkt

Bussen zwart verzinkt

Busschroeven – Gebruik & montage

Busschroeven worden vooral gebruikt om stalen, waaiers, kleurkaarten en staalboeken te bundelen. Ze zijn namelijk makkelijk in- en uit elkaar te schroeven waardoor de inhoud steeds aangepast kan worden. Wilt u een bundel ophangen? Dat kan door middel van ophangoogjes of met een kunststof busschroef met een gat door de lengte van de busschroef. U kunt hier makkelijk een koord of kogelketting door steken.

 

busschroeven zwart verzinkt

Schroeven zwart verzinkt

Let u bij het selecteren van de juiste metalen bussen en schroeven op dat niet alle maten in elkaar passen. Zo past bij de bussen tot en met 7 mm enkel de 4 mm schroef. Stalen bussen vanaf 8 mm zijn te gebruiken in combinatie met de 7,5 mm schroef. Inslagschroeven zijn enkel in combinatie met de stalen bussen vanaf 10 mm te gebruiken.

Wellicht ook interessant voor u

Busschroeven kunnen gecombineerd worden met een groot aantal producten.

toebehoren busschroeven

Toebehoren busschroef

Toebehoren busschroeven

Busschroeven kunnen naar wens verlengd worden met verlengstukjes, opgevuld met afstandsbussen, afgewerkt met afdekkappen, opgehangen met draaglusjes of ophangoogjes en verstevigd met onderlegschijven. Al deze toebehoren worden op een aparte pagina verder toegelicht. U kunt ze uiteraard ook terugvinden in onze webshop. Lees meer »

 

FAQ over de Busschroef

 1. Welke maat busschroef heb ik nodig voor mijn toepassing?
  – U heeft een busschroef nodig in dezelfde maat als de capaciteit die u moet overbruggen. Is u toepassing bijvoorbeeld een kleurwaaier van 15 mm, dan heeft u een busschroef van 15 mm nodig.
 2. Welke maten metalen bussen en schroeven passen in elkaar?
  – De meeste maten bussen kunnen in combinatie met de 7,5 mm schroeven gebruikt worden. Enkel de bussen tot en met 7 mm gaan in combinatie met de 4 mm schroeven. De inslagschroeven, welke 9 mm zijn, kunnen gebruikt worden met de stalen bussen vanaf 10 mm.
 3. Wat zijn de voordelen van een kunststof busschroef?
  – Kunststof busschroeven zijn iets makkelijker te (de)monteren als metalen busschroeven. Ze kunnen meestal met de hand in- en uit elkaar gedraaid worden, terwijl de metalen variant beter met gereedschap gemonteerd kunnen worden.
 4. Zijn er metalen busschroeven met gat door de lengte?
  – Nee, wij hebben enkel kunststof busschroeven met gat in het assortiment.
 5. Verschillen boekschroeven van busschroeven?
  – Nee, ‘boekschroeven’ is slechts een specifiekere benaming van de busschroeven die bij ons in het assortiment zitten.